Ασφαλιστικές Εταιρίες σύντομη περιγραφή

INTERLIFE

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  140.30%   ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

 Η INTERLIFE Ασφαλιστική είναι Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1991 σε πολυμετοχική βάση. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η πορεία της Εταιρίας υπήρξε κερδοφόρα από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, με κάθετη ανάπτυξη και επιτυχή υλοποίηση των εκάστοτε στόχων της. Η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Εταιρίας, με επιτυχημένες επενδύσεις σε ακίνητα και χρεόγραφα σε συνδυασμό με το σωστό management συνέβαλαν στην εδραίωσή της στον ασφαλιστικό χώρο.

Σήμερα η εταιρία INTERLIFE Ασφαλιστική αναπτύσσεται ταχύτατα αναδεικνύοντας συνεχώς την επιτυχημένη πορεία της, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει με την τεχνογνωσία που η ίδια δημιουργεί και διοχετεύει στους συνεργάτες της. Η INTERLIFE Ασφαλιστική δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με ένα ευρύ Δίκτυο Πωλήσεων.

Η αρχή της INTERLIFE Ασφαλιστικής ήταν και είναι "Πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος".

Η φιλοσοφία της εταιρίας στηρίζεται πάνω στην αναλυτική μελέτη κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, που επιφέρει την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της. Τα συμβόλαιά της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών με το χαμηλότερο συγκριτικά κόστος.

Η διευκόλυνση των ασφαλισμένων της ξεκινά από την άριστη διοικητική οργάνωση της Εταιρίας που παρέχει τη δυνατότητα ταχύτατης έκδοσης συμβολαίων, πληρωμής ασφαλίστρων - με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών – και κυρίως της γρήγορης αποζημίωσης.

 

INTERSALONICA

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  146.70%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1978 από τον Μελά Γιαννιώτη. Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο είδος του στην Βόρεια Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ελλάδα. Η τράπεζα Ελλάδος με έγγραφο της κατέταξε την Ιντερσαλόνικα από το έτος 2000 στον πίνακα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας.

Ο όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ κατέχει κορυφαία θέση στον ασφαλιστικό και ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τις δραστηριότητές του να διευρύνονται και να επεκτείνονται συνεχώς.

Οι εταιρείες του ομίλου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους τομείς Ιδιωτικής Ασφάλισης, Υγείας, Αερομεταφορών, Οδικής Βοήθειας & Τεχνικής Υποστήριξης, Μακροχρόνιας Μίσθωσης Αυτοκινήτου, Πιστωτικών Καρτών, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, με ποιότητα & αξιοπιστία.

Όραμά της εταιρείας είναι η δημιουργία επιπλέον αξίας για τον Πελάτη της, τον Μέτοχο, τον Συνεργάτη της και το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ομίλου.

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α., έχοντας σαν σκοπό την παροχή υψηλών και χρήσιμων υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον πελάτη και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο Όμιλος, όπως τον αεροπορικό στόλο, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα Ιατρικά Κέντρα και τις μοναδικές υποδομές, προσφέρει πολύτιμες και κάθετες υπηρεσίες εξασφάλισης και προστασίας των συμφερόντων των πελατών της.

 

EUROINS

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 121.00% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η EUROINS INSURANCE GROUP (EIG) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη επικεντρώνοντας τις δραστηριότητες του στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Σκόπια έχοντας επιτυχώς επεκταθεί σε αγορές όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Επιπλέον, η Εταιρεία κατέχει σημαντική θέση σε χώρες όπως η Σερβία και η Τουρκία (μέσω θυγατρικών) όπως επίσης στην Τσέχικη Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Πολωνία (μέσω της άμεσης πρόσβασης βασισμένης στην ελευθερία της ενιαίας Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το χαρτοφυλάκιο της EUROINS, περιλαμβάνει πάνω από 40 ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν 18 κλάδους ασφάλισης από τους 18 συνολικά επιτρεπόμενους σε εταιρείες γενικών ασφαλίσεων σύμφωνα με το Παράρτημα 1, Τμήμα ΙΙ του Κώδικα Ασφαλίσεων. Μερικά από τα προϊόντα είναι τα εξής: Ασφάλιση αυτοκινήτων – Ασφάλιση περιουσίας – Καλλιέργειες και Κτηνοτροφία – Ναυτασφάλεια – Ταξιδιωτική Ασφάλιση – Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι, κτλ.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το δίκτυο πωλήσεων της το οποίο έχει εξαπλωθεί σε όλη την Επικράτεια της χώρας με σημαντική εκπροσώπηση στα βασικά περιφερειακά και διοικητικά κέντρα. Διαθέτει γραφεία σε 87 πόλεις και συνεργάζεται με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεσίτες και ασφαλιστικούς πράκτορες.

 

CITY INS

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 140.00%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η City Insurance S.A. δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά από το 1998, ενώ από το 2017 αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στη ρουμανική ασφαλιστική αγορά με μερίδιο αγοράς 30,1% στην αστική ευθύνη αυτοκινήτων και 16,3% στις γενικές ασφαλίσεις. Από το 2012 κατατάσσεται σταθερά στις 10 κορυφαίες ρουμανικές ασφαλιστικές εταιρείες. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία ανάμεσα στις 10 που δεν αποτελεί θυγατρική διεθνούς ομίλου.

Η City Insurance έχει έδρα το Βουκουρέστι και διαθέτει 42 γραφεία σε όλη τη Ρουμανία. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών ασφάλισης που έχει αναπτύξει περιλαμβάνει από το 2011 και online υπηρεσίες, σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε πελάτη και να δημιουργούν μακροπρόθεσμα οφέλη και αξία.

Το 2008 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για την ανάπτυξη της City Insurance, καθώς έγινε η πρώτη ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία που επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην ΕΕ. Το 2014 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα."

 

QATAR

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  117.00% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

 Η Qatar Insurance Company Ιδρύθηκε το 1964 και ήταν η πρώτη εγχώρια ασφαλιστική εταιρεία στο κράτος του Qatar. Ηγείται της τοπικής αγοράς, είναι η μεγαλύτερη και η πλέον κερδοφόρα ασφαλιστική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Το 2009 δημιουργεί την QatarRe, μια παγκόσμια multi-line αντασφαλιστική με δραστηριότητα σε όλους τους τομείς ασφάλισης. Από το 2013 εξαπλασίασε την παραγωγή ασφαλίστρων και κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους αντασφαλιστές παγκοσμίως.

Η Qatar Insurance Company είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Κατάρ και η κεφαλαιοποίηση είναι άνω των 4 δις δολαρίων σε σταθερό και συνεπές ιστορικό αποδόσεων 50 ετών.

Η QIC διατηρεί μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην περιοχή του Κόλπου, με πιστοληπτική διαβάθμιση “Α-Stable” από την Standard & Poors και Α-Excellent από την A.M. Best.

 

 INTERAMERIKAN

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  172.20%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

 Η INTERAMERICAN αποτελεί μια εκ των κορυφαίων εταιρειών της αγοράς στις ασφάλειες Ζωής και Υγείας, καθώς και στις Γενικές Ασφάλειες, ενώ στον τομέα Βοηθείας κατέχει ηγετική θέση. Οι προτάσεις και λύσεις που προσφέρει έχουν ως επίκεντρο τις ανάγκες των ασφαλισμένων, με στόχο να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους!

Η INTERAMERICAN ιδρύθηκε το 1969 ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης από τους κ.κ. Δ. Κοντομηνά και Α. Ταμπουρά. Το 1971 η εταιρεία έγινε ανώνυμη και το 1974 δημιουργήθηκε η INTERAMERICAN Γενικών ασφαλίσεων. Η είσοδος της εταιρείας στο χώρο τον Αμοιβαίων Κεφαλαίων έγινε το 1988 με την ίδρυση της INTERTRUST η οποία αποτέλεσε την πρώτη ιδιωτική και μη τραπεζική εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Από το 1996 με την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών η INTERAMERICAN παρέχει πλέον ολοκληρωμένες δευτεροβάθμιες υπηρεσίες Υγείας.

Το 2001 η INTERAMERICAN προσχώρησε στην ACHMEA (πρώην EUREKO). Η ACHMEA είναι ένας ισχυρός χρηματοοικονομικός Όμιλος με έδρα την Ολλανδία και παρουσία σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Εταιρία βρίσκεται στην 1η θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας τα τελευταία χρόνια (Famous Brands 2005, 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2014) και έχει διακριθεί ως κορυφαία Ασφαλιστική Εταιρία στην Ελλάδα, από το διεθνούς κύρους περιοδικό "World Finance".

 

 ANYTIME

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  172.20% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η Anytime είναι η 1η direct ασφάλιση στην Ελλάδα και παρέχεται από την INTERAMERICAN, την κορυφαία ασφαλιστική Εταιρία, γνωστή για την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της.

Αντιπροσωπεύει το νέο τρόπο ασφάλισης. Μέσω της Anytime μπορείτε να αποκτήσετε από το internet ή τηλεφωνικά το πρόγραμμα ασφάλισης που επιθυμείτε, σε λιγότερο από 5 λεπτά. Η Anytime παρέχει στους πελάτες της κάτι παραπάνω από μία απλή ιδιωτική ασφάλιση. Κάνοντας τη διαδικασία σημαντικά ευκολότερη, τους παρέχει μεγαλύτερη άνεση και περισσότερο προσωπικό χρόνο.

Προσφέρει αξιοπιστία και σιγουριά, γιατί τα προγράμματα ασφάλισής της προσφέρονται από την INTERAMERICAN, μέλος του ομίλου Achmea.

Συνδυάζει ανταγωνιστικά ασφάλιστρα με υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, ένα πλεονέκτημα που μπορείτε να επιβεβαιώσετε εύκολα, υπολογίζοντας τα ασφάλιστρά σας μέσω του www.anytime.gr, ή με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2109460000. Επιπλέον, η εταιρεία εξασφαλίζει 24ωρη ανθρώπινη εξυπηρέτηση και είναι δίπλα σας κάθε στιγμή!

 

EUROLIFE

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  120.00% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η EUROLIFE ERB Ασφαλιστική ανήκει στην Eurolife ERB Insurance Group η οποία αποτελείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες Eurolife ERB Α.Ε.Α.Ζ. και Eurolife ERB Α.Ε.Γ.Α. Σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η EUROLIFE ERB μετρά ήδη πάνω από 10 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας. Στο διάστημα αυτό έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά και ευέλικτα προϊόντα, που διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Ξεκίνησε δραστηριότητα το 2000 ως μονάδα ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας Eurobank. Τον Δεκέμβριο του 2015, η Fairfax, ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο των ασφαλειών, εμπιστεύτηκε τον Όμιλο Eurolife ERB και από τον Αύγουστο του 2016 ελέγχει από κοινού με την OMERS Administration Corporation το 80% του Ομίλου.

Από το 2007 η δραστηριότητά της εταιρείας εκτείνεται στη Ρουμανία με τις εταιρείες Eurolife ERB Asigurari de Viata και Eurolife ERB Asigurari Generale και στρατηγικό συνεργάτη την Bancpost. Οι εταιρείες Eurolife ERB Asigurari, επίσης ανήκουν στον Όμιλο Eurolife ERB και διαθέτουν ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο Ασφαλίσεων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων.

 

INTERASCO

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  116.80% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η Interasco ΑΕΓΑ αποτελεί μία σύγχρονη ασφαλιστική εταιρεία, η οποία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά από το 1891 όταν ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η προκάτοχος της Interasco. Η συνεχής και συνεπής παρουσία της εταιρείας στη διάρκεια των 125 χρόνων στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, την καταξιώνουν στη συνείδηση της αγοράς και της πολιτείας, ως εταιρείας κύρους και αξιοπιστίας. Τον Αύγουστο του 2006 ιδρύεται η Interasco A.E.Γ.Α. ως θυγατρική της εταιρείας Harel Insurance Investments and Financial Services.

Ο Όμιλος Harel, από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους στο Ισραήλ, ο οποίος έχει €38.000.000.000 επενδεδυμένα κεφάλαια, 3.000.000 πελάτες, € 1.000.000.000 ίδια κεφάλαια και παραγωγή ασφαλίστρων στα επίπεδα των € 2.300.000.000, στηρίζει την Interasco στην επίτευξη των στόχων της για έσοδα και κερδοφορία καθώς και την ισχυροποίηση της θέσης της στην Ελληνική αγορά.

Η Interasco με τη στήριξη του Ομίλου της Harel, με το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της καθώς και με το πανελλαδικό δίκτυο των πλέον 1200 συνεργατών της, η Interasco εξασφαλίζει την άριστη εμπειρία και τεχνογνωσία που απαιτείται, προκειμένου να καλύπτει πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 

ΕΛΠΑ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  234.00%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ιδρύθηκε το 2001 με κύριο στόχο να προσφέρει στους συνδρομητές της ΕΛΠΑ οικονομικά πακέτα ασφάλισης.

Πολύ σύντομα απευθύνθηκε στο πλατύ κοινό, μέσω αξιόλογων συνεργατών που την εμπιστεύθηκαν και συνέδεσαν την επαγγελματική τους πορεία μαζί της. Στη διάρκεια των 17 ετών λειτουργίας της, καθιερώθηκε στην Ασφαλιστική Αγορά και απέδειξε τη φερεγγυότητά της αφού με στρατηγικές κινήσεις προσέφερε οικονομικά και αξιόπιστες λύσεις στους πελάτες της φροντίζοντας παράλληλα να τους προστατεύει από τις δυσάρεστες εξελίξεις της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Σήμερα, η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ συνεργάζεται με ένα πολύ εκτεταμένο Δίκτυο Πωλήσεων, σε όλη την Ελλάδα και εξακολουθεί να προσφέρει τα καλύτερα πακέτα της Αγοράς, οι συνεργάτες της δε απολαμβάνουν προσωπική εξυπηρέτηση και οικονομικές τιμές.

Από τον Μάρτιο του 2018, η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ εμπλουτίζει τις παροχές της εγκαινιάζοντας την αποκλειστική της συνεργασία με την εταιρεία GMI. Η GMI είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Μάλτας με ιστορία που ξεκινά από το 1947 και μερίδιο αγοράς άνω του 40%. Η εταιρεία με τη σημερινή της ονομασία ιδρύθηκε το 1999 μετά τη συνένωση δύο κορυφαίων παρόχων ασφαλιστικών προϊόντων, της Gasan Insurance Agency και της Galdes & Mamo Ltd., ενώ τo 2003 αδειοδοτήθηκε ως εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων.

Από τότε η GMI μεγαλώνει συνεχώς αυξάνοντας την κεφαλαιακή της βάση και τα αποτελέσματα της κάθε χρόνο. Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην Γαλλία, την Κύπρο, την Πολωνία και τώρα και στην Ελλάδα, με σημαντικά κέρδη και δείκτη φερεγγυότητας 234%.

Η εταιρεία ασκεί τους κλάδους Ασφάλισης Οχημάτων, Ασφάλισης Σπιτιών, Ταξιδιωτικής Ασφάλισης, Ασφάλισης Υγείας, Ασφάλισης Σκαφών, Ασφάλισης Επιχειρήσεων, Ασφάλισης Ιδιοκτητών, Ασφάλισης Συγκροτημάτων Κατοικιών και Γραφείων. Η αποκλειστική αντιπροσώπευση της GMI από την ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ αποτελεί για εμάς μια επιτυχία, καθώς προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια συνεργασία που ξεκινά σήμερα από τον κλάδο του αυτοκινήτου και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων.

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  272.00% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η Ατλαντική Ένωση με εντυπωσιακές διεθνείς συνεργασίες σε επίπεδο μετόχων και αντασφαλιστών (μεταξύ των μετόχων της περιλαμβάνεται και ο ασφαλιστικός οργανισμός Basler, μέλος του Ομίλου της κορυφαίας ελβετικής τραπεζο-ασφαλιστικής εταιρίας Baloise και ενός από τα 13 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το 1907), έχει πετύχει:

  • Να είναι ΠΡΩΤΗ σταθερά σε φερεγγυότητα και αξιοπιστία Ασφαλιστική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων & Ζωής, με Δείκτη Φερεγγυότητας 272% (αποτελέσματα 31/12/2017), βάσει των Κανόνων της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς κανένα βοηθητικό μεταβατικό μέτρο. Το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο της Βόρειας Ευρώπης
  • Να έχει Δείκτη Φερεγγυότητας σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο από το απαιτούμενο (ελάχιστο επίπεδο απαίτησης για κάθε ασφαλιστική εταιρεία: ποσοστό 100%)
  • Να διατηρεί παράδοση συνεχούς κερδοφορίας 29 ετών, με παράλληλη αύξηση Ιδίων Κεφαλαίων
  • Να διαθέτει πρωτοποριακές ασφαλιστικές παροχές, νέες καλύψεις (drones, ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα) και σύγχρονες μηχανογραφικές εφαρμογές
  • Να εφαρμόζει γρήγορες και απλές διαδικασίες αποζημιώσεων
  • Να εξυπηρετεί πάνω από 300.000 πελάτες (ιδιώτες & επιχειρήσεις) και να διαθέτει φιλική, προσωπική και αξιόπιστη προσέγγιση
  • Να διαθέτει συνεργάτες και σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα

 

GROUPAMA ΦΟΙΝΙΚΑΣ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  151.30%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

H Groupama συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες δυνάμεις της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Είναι θυγατρική του ομίλου Groupama, ενός Γαλλικού ομίλου διεθνούς εμβέλειας. Δραστηριοποιείται σε 13 χώρες εκτός Γαλλίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε) και εδρεύει στην Αθήνα.

Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η Groupama Ασφαλιστική αξιοποιεί συνεχώς όλα τα πλεονεκτήματά της στο πλαίσιο μιας στρατηγικής καινοτομίας, ανάπτυξης και αποδοτικότητας, προς όφελος των πελατών της.

Στην εμπειρία και τεχνογνωσία που ανέπτυξε η Εταιρία όλα αυτά τα χρόνια, προστίθεται και η συγγένειά της με τον ισχυρό ασφαλιστικό και τραπεζικό Όμιλο Groupama, του οποίου είναι θυγατρική 100% από το 2007.

Ο Όμιλος Groupama συνδυάζει ασφαλιστικές, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες σε 12 χώρες, στηριζόμενος σε πολυδιάστατα δίκτυα διανομής για την εξυπηρέτηση των 13 εκατομμυρίων πελατών του.

 

PRIME INS

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 108.00%  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η PRIME INSURANCE με έδρα την Κύπρο και υποκατάστημα στην Ελλάδα είναι μία σύγχρονη και δυναμική ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλο το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Επενδύοντας πάνω από όλα στον ανθρώπινο παράγοντα, δημιουργεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες και τους συνεργάτες της και ανταποκρίνεται με συνέπεια και σεβασμό στις ανάγκες του ασφαλιζόμενου κοινού για σύγχρονη και αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη, φροντίδα και προστασία.

Η DEMCO ΙNSURANCE ή DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ξεκινά τις εργασίες της τον Ιούλιο του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, ως ελληνικό υποκατάστημα της κυπριακής εταιρίας DEMCO INSURANCE LTD. Λίγους μήνες αργότερα, εξαγοράζει την ιστορική ελληνική ασφαλιστική εταιρία ΙΜPERIAL HELLAS και αποκτά τον πλήρη έλεγχο του χαρτοφυλακίου της.

Έτσι, καθιερώνεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και αρχίζει μία ανοδική και κερδοφόρα πορεία όχι μόνο στον κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά και στους κλάδους περιουσίας, αστικής ευθύνης, σκαφών αναψυχής, μεταφορών, τεχνικών ασφαλίσεων και γενικών ατυχημάτων, ενώ εισέρχεται δυναμικά και στον κλάδο υγείας. Τον Σεπτέμβριο του 2011 η DEMCO INSURANCE συγχωνεύεται με την PRIME INSURANCE (πρώην INTERLIFE) στην Κύπρο και αλλάζει όνομα.

 

AIG HELLAS

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 145.70% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η American International Group Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1919 και σήμερα παρέχει Γενικές Ασφαλίσεις, Προϊόντα Ζωής και Συνταξιοδότησης, Ασφάλιση Ενυπόθηκων Δανείων και άλλες χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες σε πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και δικαιοδοσίες.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να προστατέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να τους παρέχουν τα μέσα να διαχειριστούν ενδεχόμενους κινδύνους και να καλύψουν τις συνταξιοδοτικές τους ανάγκες. Η AIG είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκυο.

H ΑΙG στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα η AIG αποτελεί ένα διαχρονικά φερέγγυο ασφαλιστικό οργανισμό, με ιστορία που ξεκινά από το 1935. Με σταθερά διαχρονική πορεία και ανάπτυξη, η AIG απασχολεί περισσότερα από 200 στελέχη στα γραφεία της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 500.000 ιδιωτών και επιχειρήσεων, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Με ισχυρή εποπτεία
Η AIG Europe Limited παρέχει γενικές ασφαλιστικές καλύψεις στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και την Ελβετία. Η AIG Ελλάς Α.Ε. είναι νόμιμος αντιπρόσωπος του τοπικού υποκαταστήματος της ασφαλιστικής εταιρίας AIG Europe Limited, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το υποκατάστημα Ελλάδας της AIG Europe Limited εποπτεύεται από το Prudential Regulation Authority και την Τράπεζα της Ελλάδος για θέματα προστασίας καταναλωτή.

«Η σχετική ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται από το υποκατάστημα Ελλάδος της εδρευούσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «AIG Europe Limited», με νόμιμο αντιπρόσωπο αυτής στην Ελλάδα, για τις εργασίες του υποκαταστήματος, την ανώνυμη ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «AIG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Αντιπροσώπευσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων».

ΔΥΝΑΜΙΣ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ  124.40% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική είναι μία Ελληνική, ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων, με πολυετή εμπειρία και τη σιγουριά της προσωπικής επαφής.
Ιδρύθηκε το 1977 κάνοντας πραγματικότητα το όραμα των μετόχων της για αξιόπιστη ασφάλεια μέσα από σύγχρονες για την εποχή ασφαλιστικές υπηρεσίες. Η δραστηριότητά της βασίζεται στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων συνέπειας, υπευθυνότητας και σεβασμού με τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και τους εργαζομένους μας. Στη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική ο πελάτης, ο συνεργάτης και ο εργαζόμενος έχουν όνομα.

Η αναγνωρισμένη αξιοπιστία της εταιρείας υπογράφεται από το πιστό και διαρκώς αυξανόμενο πελατολόγιό, αλλά και από τις σταθερές και ποιοτικές σχέσεις με τους διαμεσολαβητές-συνεργάτες απ’ όλη τη χώρα που στηρίζουν την ανάπτυξη και αποτελούν εγγύηση για τη βιωσιμότητά της. Παράλληλα, συνεργάζεται με αντασφαλιστικές εταιρίες διεθνούς κύρους, οι οποίες αποτελούν εγγύηση για τη δυνατότητα της εταιρείας να προσφέρει την υψηλότερη δυνατή εξασφάλιση που οι ασφαλισμένοι της και οι συνεργάτες της μπορούν να απολαμβάνουν.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της εξειδίκευσης με το σύγχρονο και «ανήσυχο» πνεύμα που διέπει τη φιλοσοφία της, επιτρέπει στη ΔΥΝΑΜΙΣ να προσφέρει εξατομικευμένη ασφάλιση που προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε πελάτη και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών.

 

ΕΘΝΙΚΗ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 127.70% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η αρχαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα με συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία άνω των 126 ετών. Ιδρύθηκε την 15η Ιουνίου του 1891 με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και με τη συμμετοχή των: Τράπεζα Κωνσταντινουπόλεως, Προνομιούχο Τράπεζα Ηπειροθεσσαλίας, Γενική Πιστωτική Τράπεζα Ελλάδας και Τράπεζα Βιομηχανικής Πίστεως.

Με ιστορία άνω των 125 ετών έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με την πραγματική εξασφάλιση και την απόλυτη φερεγγυότητα, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές της ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον Έλληνα καταναλωτή.

Σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική με την διακριτική επωνυμία Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ» είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ομίλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ανήκει κατά ποσοστό 100% στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ETE). Μέσω των θυγατρικών της εταιριών Garanta και Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου έχει σημαντική και δυναμική παρουσία στη Ρουμανία και στην Κύπρο αντίστοιχα.

 

AMTRUST

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 152.00% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

H AmTrust Financial Services ιδρύθηκε το 1998 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με στόχο την παροχή ασφαλιστικών λύσεων σε μικρές επιχειρήσεις. Έκτοτε, μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών, έχει εξελιχθεί σε μια πολυεθνική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Το 2006, σε μια χρονιά σταθμό για την ιστορία της, η AmTrust εισήχθη στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης, όπου δραστηριοποιείται με το εμπορικό σήμα AFSI. Έκτοτε διαγράφει συνεχώς ανοδική πορεία και το 2012 κατατάχθηκε στην 80η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών παγκοσμίως από το Fortune Top100.

Στην Ευρώπη, η AmTrust ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2003 ιδρύοντας την AmTrust International Underwriters Limited με έδρα το Δουβλίνο, ενώ το 2007 εξαγόρασε την AmTrust Europe Limited, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Σήμερα, η AmTrust Europe διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Νοτιγχαμ, Δουβλίνο, Μάντσεστερ, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Φραγκφούρτη και Μιλάνο, μέσω των οποίων δραστηριοποιείται σε πάνω από 23 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Από το 2015, ιδρύεται η εταιρεία AmTrust at Lloyds, μέσα από την οποία η AmTrust εισέρχεται στα Lloyds του Λονδίνου με σκοπό την συμμετοχή της στην ανάληψη των μεγαλύτερων ασφαλιστικών κινδύνων παγκοσμίως, στηριζόμενη στην υψηλή τεχνογνωσία της και την ισχυρή οικονομική της θέση.

Η AmTrust δραστηριοποιείται στην Ελληνική Αγορά στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου από το 2013, διαγράφοντας εξαιρετική πορεία και ισχυροποιώντας συνεχώς την παρουσία της.

 

ΕΥΡΩΠΗ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 183.60% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)

Η Ευρώπη Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων ιδρύθηκε το 1985 από ισχυρό ασφαλιστικό όμιλο της Μεγάλης Βρετανίας και το 1993 το 100% των μετοχών της εξαγοράστηκε από το Νικόλαο Μακρόπουλο.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική διαθέτει άδεια λειτουργίας για το σύνολο των κλάδων στις Γενικές Ασφάλειες, ωστόσο η κύρια δραστηριότητά της επικεντρώνεται στον κλάδο Περιουσίας, όπου ειδικεύεται στις ασφαλίσεις των μεγάλων Βιομηχανικών, Εμπορικών και Χρηματοοικονομικών Κινδύνων. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει και τον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπου με νέα, σύγχρονα προϊόντα κερδίζει μερίδια αγοράς, καταγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία.

Στον κλάδο Περιουσίας, η Ευρώπη Ασφαλιστική κατέχει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος , ισχυρή θέση μεταξύ των αμιγώς ιδιωτικών Ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών. Επίσης, πρωταγωνιστεί στον κλάδο Ασφαλίσεων Μεταφορών, ενώ στον κλάδο Αυτοκινήτου, ασκώντας συνετή πολιτική, αύξησε τη συμμετοχή του στο σύνολο της παραγωγής της.

Το 1998 στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρώπη Ασφαλιστική εισήλθε, με μειοψηφική συμμετοχή, η Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας, έμπρακτα, το κύρος και τη φερεγγυότητά της εταιρείας, όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Στη θετική πορεία της Ευρώπη Ασφαλιστική συνέβαλλε καθοριστικά και η συνεργασία της με παγκοσμίως γνωστούς για την οικονομική τους ευρωστία Αντασφαλιστικούς Οίκους, αξιολογημένους με rate A, οι οποίοι στηρίζουν την Ευρώπη Ασφαλιστική με το υψηλό τους capacity και τη συμμετοχή τους στην άμεση κάλυψη των αποζημιώσεων.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική, παραμένει σταθερά μια κερδοφόρα ασφαλιστική εταιρεία, που αναπτύσσεται βασιζόμενη σε υγιείς βάσεις, εξασφαλίζοντας σε κάθε εταιρική χρήση υπερεπαρκή τεχνικά αποθέματα και περιθώρια φερεγγυότητας.

 

GENERALI

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ 130.70% ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ (SCR RATIO)
Η Assicurazioni Generali είναι ένας μεγάλος διεθνής ασφαλιστικός όμιλος. Στόχος του ομίλου είναι να έχει τον πελάτη πάντα στο κέντρο όλων των δραστηριοτήτων του, προσφέροντας απλές και έξυπνες λύσεις. Να βελτιστοποιήσει το δίκτυο διανομής του με μια ακόμη μεγαλύτερη σειρά υπηρεσιών και να γίνει ακόμη πιο γρήγορος, ευέλικτος και καινοτόμος.
Για περισσότερα από 200 χρόνια, η Generali έχει χτίσει έναν πολυεθνικό όμιλο με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, με πάνω από 450 θυγατρικές εταιρίες και 78.000 υπαλλήλους.
Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη στρατηγική αναδιοργάνωση του Ομίλου Generali έδωσε ευκαιρίες για μεγαλύτερη εστίαση στις κύριες δραστηριότητές του, για ακόμη καλύτερη διαχείριση του ενεργητικού του και για πιο απλή και με μεγαλύτερη διαφάνεια διοίκηση. Η διαδικασία αυτή οδήγησε τη Generali σε μια νέα εποχή με πιο αποτελεσματικά επιχειρησιακά μοντέλα, καινοτόμες εμπορικές στρατηγικές και ένα πιο δυνατό παγκόσμιο brand. Οι επενδυτικές αποφάσεις του ομίλου βασίζονται στις δεσμεύσεις του για την Περιβαλλοντολογική και Κοινωνική Βιωσιμότητα.

 

ERGO

Η ERGO δραστηριοποιείται 25 και πλέον έτη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με κύριο μέτοχο τη Munich Re, έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων. Μετά τη νομική συγχώνευση με την ΑΤΕ Ασφαλιστική το 2018, η ERGO αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και με περισσότερους από 900.000 ασφαλισμένους. Η ERGO σήμερα, ως μέλος μίας διεθνούς ασφαλιστικής δύναμης, επεκτείνεται συνεχώς διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, φερεγγυότητα και πείρα. Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της, προσφέροντας καινοτόμα και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους, διατηρώντας παράλληλα χαρακτηριστικά όπως η “εγγύτητα” και το “ανθρώπινο πρόσωπο” προς κάθε συναλλασσόμενο της.

 Φερέγγυα χαρακτηρίζεται η επιχείρηση που έχει δείκτη φερεγγυότητας πάνω από 100%.

 

 

Blog webekm.com the ekm.

Download from BIGTheme.net free full premium templates