Συχνές Ερωτήσεις Αυτοκινήτου

Γιατί χρειάζομαι ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η ασφάλιση οχήματος για Αστική Ευθύνη είναι υποχρεωτική βάσει Νόμου. Η συγκεκριμένη ασφάλιση ονομάζεται βασική ασφάλιση και είναι η ελάχιστη ασφάλιση και καλύπτει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, σε περίπτωση ατυχήματος.

Η υποχρεωτική ασφάλιση της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την ψήφιση του Ν. 489/76, «Περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ' ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», που άρχισε να ισχύει από την 1.1.1978.

Σκοπός και φιλοσοφία του είναι η προστασία των τρίτων.

Ένα όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο. Στην περίπτωση που ο κάτοχος δε το κινεί και δεν επιθυμεί να το ασφαλίσει πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες (διαδικασία ακινησίας).

Σε περίπτωση που δεν έχω ασφαλισμένο το όχημα μου τι κυρώσεις έχω από τον νόμο;

Οι κυρώσεις που θα έχει κάποιος αν οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, σύμφωνα με το Νόμο 489/76 και τον Ν2741/99, Άρθρο 10

 • αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας
 • πρόκληση ζημιάς, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας
 • υποτροπή, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρία χρόνια
 • χρηματικό πρόστιμο ως ορίζει η εκάστοτε νομοθεσία

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Πυρός Κλοπής

Η κάλυψη ολικής κλοπής σας καλύπτει στη τρέχουσα αξία του οχήματός σας σε περίπτωση που αυτό κλαπεί.

Με την κάλυψη μερικής κλοπής καλύπτονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητό σας κατά την απόπειρα κλοπής (πχ μίζα, κλειδαριές, ταμπλό κ.α.)

Επίσης, καλύπτονται και τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που είναι σταθερά προσδεμένα και απαραίτητα για την κίνησή του (πχ οι ζάντες αλουμινίου).

Τι σημαίνει μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και ποιος ο ρόλος της "απαλλαγής";

Με τη μικτή ασφάλιση (ή ασφάλιση ιδίων ζημιών), η ασφαλιστική σας εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις υλικές ζημίες του δικού σας οχήματος από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή ή κατακρήμνιση ακόμα και στην περίπτωση που είστε υπεύθυνος για το τροχαίο ατύχημα.

Η μικτή ασφάλεια είναι η πληρέστερη κάλυψη που μπορείτε να έχετε.

Ανασφάλιστα οχήματα, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα ισχύει από τον Μάιο του 2014 και προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία έως τώρα επιβάλλονται σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.
Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς εάν δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα.

Πράσινη Κάρτα Αυτοκινήτου

Η Πράσινη Κάρτα είναι ένα Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου το οποίο εγγυάται την κάλυψη Αστικής Ευθύνης του οχήματός σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Η πράσινη κάρτα ουσιαστικά είναι το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας όταν ταξιδεύετε εκτός Ελλάδας και είναι απαραίτητη όταν ταξιδεύετε σε χώρα εκτός ΕΟΧ.

Η πράσινη κάρτα θεωρητικά δεν χρειάζεται σε περίπτωση που ταξιδεύετε προς χώρες του Ε.Ο.Χ (τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και το Λιχτενστάιν) την Ανδόρα και την Κροατία αλλά εμείς σας προτείνουμε να την προμηθεύεστε και σε αυτή την περίπτωση.

Πώς θα αποζημιωθείτε από κλοπή αυτοκινητου

Πήγατε στο σημείο που είχατε παρκάρει και το αυτοκίνητό σας είναι άφαντο; Κατ’ αρχήν ψυχραιμία!

Εύκολο να το λέμε και δύσκολο να το κάνουμε στην προκείμενη περίπτωση, ο πανικός όμως σε καμία περίπτωση δε βοηθάει.

Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις άμεσα και κυρίως να έχετε φροντίσει να λάβετε τις κατάλληλες ασφαλιστικές καλύψεις, ανάλογα με την κατάσταση του οχήματός σας, ώστε να αποζημιωθείτε!

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Πυρός Κλοπής

Η κάλυψη ολικής κλοπής σας καλύπτει στη τρέχουσα αξία του οχήματός σας σε περίπτωση που αυτό κλαπεί.

Με την κάλυψη μερικής κλοπής καλύπτονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητό σας κατά την απόπειρα κλοπής (πχ μίζα, κλειδαριές, ταμπλό κ.α.)

Επίσης, καλύπτονται και τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που είναι σταθερά προσδεμένα και απαραίτητα για την κίνησή του (πχ οι ζάντες αλουμινίου).

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα

Η ασφάλιση του οχήματός μας είναι υποχρεωτική από τον Νόμο αλλά υπάρχουν οδηγοί που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ευθύνη τους σε περίπτωση ατυχήματος.

Εάν, λοιπόν, εμπλακείτε σε σύγκρουση με ανασφάλιστο όχημα και δεν φέρετε υπαιτιότητα, τι κάνετε και πώς προστατεύεστε?

Την κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα την αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Εταιρειών (Υπατίας 5, 105 57 Αθήνα, τηλ. 210 33 27 400, fax 210 33 27 426-7, www.epikef.gr, e-email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Δυστυχώς, όμως, η διαδικασία αποζημίωσης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως 3 χρόνια.

Για αυτό το λόγο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επιλέξετε την προαιρετική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα που παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες και έτσι να αποζημιωθείτε άμεσα από την ασφαλιστική σας.

Για να λάβετε την αποζημίωση θα πρέπει:

 • Nα είναι ενεργή η κάλυψη στο συμβόλαιό σας
 • Να καλέσετε την Τροχαία στο τόπο ατυχήματος ώστε να καταγράψει ότι το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο και να υπογράψει ο ανασφάλιστος οδηγός ότι ευθύνεται αποκλειστικά
 • Να καλέσετε την Φροντίδα Ατυχήματος προκειμένου να καταγράψει το συμβάν, να κάνετε την αρνητική δήλωση και εάν χρειαστεί να ρυμουλκήσει το όχημά μας
 • (το τηλέφωνο επικοινωνίας της φροντίδας ατυχήματος βρίσκεται γραμμένο σε κάθε συμβόλαιο και παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση)
 • Να επικοινωνήσετε είτε με το insurancemarket στο 210 3245 000 είτε απευθείας με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες ενέργειες.

Τι κάνετε αν το ανασφάλιστο όχημα απομακρυνθεί πριν φτάσει η Τροχαία;

Στην περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος, θα πρέπει άμεσα:

 • Να σημειώσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του υπαιτίου οχήματος και αν μπορέσετε, την μάρκα, το μοντέλο και το χρώμα του
 • Να προσπαθήσετε να βρείτε μάρτυρες του συμβάντος και να τους ζητήσετε τα στοιχεία τους
 • Να καλέσετε την Φροντίδα ατυχήματος να καταγράψει το συμβάν, να βγάλει φωτογραφίες και να ρυμουλκήσει το όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί
 • Να καλέσετε την Τροχαία να έρθει στον τόπο του ατυχήματος για να καταγράψει το συμβάν και να υποβάλετε μήνυση για εγκατάλειψη σε βάρος του οδηγού του οχήματος (η μήνυση στοιχίζει 150€)

*Εάν τελικά εντοπιστεί ο υπαίτιος οδηγός και παραδεχθεί την υπαιτιότητά του μετά την υποβολή της μήνυσης, τότε το τμήμα ζημιών της ασφαλιστικής σας κινεί τις διαδικασίες ώστε να αποζημιωθείτε κάνοντας χρήση της κάλυψης ζημιάς από ανασφάλιστο.
*Σε περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός δεν δεχθεί την ευθύνη του, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε είτε δικό σας δικηγόρο, είτε την υπηρεσία νομικής προστασίας που παρέχουν προαιρετικά οι ασφαλιστικές εταιρείες, εφόσον την έχετε επιλέξει κατά την ασφάλιση του οχήματός σας.

Να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να καλείτε την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν!

Το αντίγραφο καταγραφής της Τροχαίας είναι το μόνο έγγραφο που διασφαλίζει τα συμφέροντά σας.

Ποια είναι η φορολογήσιμη ισχύς του οχήματός μου;
Η φορολογήσιμη ισχύς του οχήματος σας καθώς και το ακριβής κυλίνδρισμα (κυβισμός) του αναγράφεται στην άδεια του αυτοκινήτου. και υπολογίζετε από το αρμόδιο υπουργείο.

Τι είναι το Bonus Malus
Το bonus malus είναι το σύστημα επιβράβευσης κ επίπληξης. που επιβραβεύει τους οδηγούς που δεν έχουν προξενήσει ατύχημα. Κ επιπλήττει τους οδηγούς που έκαναν ατύχημα .
Κάθε χρόνο χωρίς ατύχημα μειώνετε το bonus malus κατά μία μονάδα και μειώνετε αντίστοιχα και το ασφάλιστρο, ενώ κάθε φορά που προξενείτε ατύχημα αυξάνεται κατά 2 μονάδες.

Σε ποια κατηγορία Bonus Malus θα μπει το όχημα μου;
Με το που ξεκινάτε την ασφάλιση σας η κατηγορία ΒΜ είναι πάντα η χαμηλότερη (εφόσον δεν υπάρχουν προηγούμενες  ζημιές)

Θέλω να ταξιδέψω με το αυτοκίνητό μου στο εξωτερικό. Τι πρέπει να κάνω;
Θα πρέπει να προμηθευτείτε την πράσινη κάρτα 'ή (κάρτα διεθνούς ασφάλισης) η οποία αντιπροσωπεύει την ασφαλιστική σας εταιρεία στο εξωτερικό.

Τι είναι η Πράσινη Κάρτα;
(Κάρτα Διεθνούς Ασφάλισης) Επέκταση της υποχρεωτικής ασφάλειας (αστικής ευθύνης) στο εξωτερικό μέσω του έντυπου της πράσινης κάρτας .Η πράσινη κάρτα καλύπτει την αστική ευθύνη σας ως ορίζει ο νόμος, έναντι τρίτων από ατύχημα. Σε κάποιες Ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρετε δωρεάν και σε κάποιες άλλες χρεώνεται. Σε κάθε περίπτωση δεν χρεώνετε σε ασφαλισμένους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι περιέχει η Πράσινη Κάρτα ;
Το κείμενο της Πράσινης Κάρτας είναι χωρισμένο σε εννιά αριθμημένες παραγράφους. Η ένδειξη "Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης" βρίσκεται υποχρεωτικά σε κάθε Πράσινη Κάρτα. Υποχρεωτική είναι και η αναγραφή του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης κάτω από την αιγίδα του οποίου εκδίδεται το Πιστοποιητικό. Ακολουθούν οι ημερομηνίες ισχύος της Πράσινης Κάρτας τόσο έναρξης, όσο και λήξης της. Τα διακριτικά αρχικά της χώρας όπου εδρεύει το Γραφείο έκδοσης της Κάρτας (για την Ελλάδα είναι το "GR") όσο και οι κωδικοί αριθμοί της ασφαλιστικής εταιρείας και του έντυπου της Πράσινης Κάρτας, είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται. Η Πράσινη Κάρτα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή τον αριθμό πλαισίου του ενώ ο τύπος και η μάρκα του οχήματος θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Το όνομα του ασφαλισμένου ή του οδηγού-κατόχου της Πράσινης Κάρτας συμπεριλαμβάνεται στην παράγραφο 7, ενώ ακολουθούν η επωνυμία και η διεύθυνση της ασφαλιστικής εταιρείας που εξέδωσε την Κάρτα. Τέλος, για να ισχύει η Πράσινη Κάρτα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν η υπογραφή του εκπροσώπου της ασφαλιστικής επιχείρησης όσο και η ανάλογη σφραγίδα.

Έχω δίπλωμα άλλης χώρας. Τι γίνεται;
Αν ο ασφαλιζόμενος κατέχει διεθνές δίπλωμα Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, Αν το δίπλωμα είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είναι διεθνές τότε δεν παρέχετε κάλυψη.

Έχω κοτσαδόρο και μεταφέρω αποσκευοθήκη ή βάρκα

Έχω κοτσαδόρο και Μεταφέρω ποδήλατο;
ο κοτσαδόρος θα πρέπει αφ' ενός να είναι αποσπώμενος και βέβαια θα πρέπει να πάρετε άδεια  από το αρμόδιο υπουργείο για την τοποθέτηση του.

Η μεταφορά αποσκευοθήκης ή λέμβου επιτρέπετε αφού προηγουμένως έχει δηλωθεί στην  ασφαλιστική εταιρία και  έχει αναγραφεί επί της σύμβασης ( ρυμούλκα 2 ή 4 τροχούς).

Η μεταφορά ποδηλάτου επιτρέπετε  σε τρέιλερ επί ρυμούλκας ή  επί της σχάρας στην οροφή του οχήματος σε κάθε άλλη περίπτωση η μεταφορά του ποδηλάτου είναι μη νόμιμη και σε περίπτωση ατυχήματος πιθανόν να σας απαγγελθούν ευθύνες ιδιαίτερα αν υπάρχουν  σωματικές βλάβες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει  να το δηλώσετε στην ασφαλιστική εταιρία , προκειμένου να έχετε την έγγραφη θετική συναίνεση της.

Εάν κάποιος δανειστεί το αυτοκίνητό μου, καλύπτεται κάτω από την δική μου ασφάλειά;
Ναι εφόσον έχει δίπλωμα, (άδεια οδήγησης),  στις περιπτώσεις που ο οδηγός εχει δίπλωμα με διάρκεια κάτω του ενός έτους , ή είναι κάτω των 23 ετών , ή είναι άνω των 70 ετών, δηλώνετε από τον λήπτη, ασφαλισμένο εγγράφως προς τον ασφαλιστή εταιρία και εισπράττετε επ ασφάλιστρο.

Σε περίπτωση ατυχήματος τι κάνω;
Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να
1 Να βγάλετε φωτογραφίες πριν κινήσετε τα αυτοκίνητα από το οδόστρωμα
2 Να τηλεφωνήσετε στο νούμερο που αναφέρεται επι της σύμβασης στην φροντίδα ατυχήματος,για να συμπληρώσετε την δήλωση ατυχήματος
3 Να καλέσετε την τροχαία για την καταγραφή του ατυχήματος σε περίπτωση σωματικών βλαβών.
5 Να καλέστε εκαβ αν υπάρχουν σωματικές βλάβες

Τί γίνεται σε περίπτωση που χάσω το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μου;
Σε κάθε περίπτωση είστε καλυμμένος ασφαλιστικά. Απευθυνθείτε στην εταιρία ή στον ασφαλιστή σας και να ζητήσετε επανέκδοση συμβολαίου, αφού υποβάλετε μία υπεύθυνη δήλωση ότι το συμβόλαιο σας χάθηκε.

Με χτύπησε κάποιος και έφυγε. Τι κάνω;
Θα πρέπει να καλέσω την αστυνομία για να δηλώσω το συμβάν, και παράλληλα την ασφαλιστική μου εταιρία

Η εταιρία που είμαι ασφαλισμένος έκλεισε;
Σε περίπτωση που η εταιρίας που ήσασταν ασφαλισμένος έκλεισε, συνεχίζεται να είστε ασφαλισμένος και για την χρονική περίοδος ενός μηνός, από το Επικουρικό ταμείο.
Το Επικουρικό ταμείο θα σας αποζημιώσει σε περίπτωση ατυχήματος κ μόνο για την αστική ευθύνη.
Πέραν του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος δεν είστε καλυμμένος κ θα πρέπει να βρείτε μία άλλη ασφαλιστική εταιρία για να ασφαλίσετε το όχημα.

Τι πρέπει να κάνω το ασφαλιστήριο αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου;
Να ειδοποιήσετε τον ασφαλιστή σας ή την ασφαλιστική εταιρεία και να επιστρέψετε το ασφαλιστήριο & το αντίγραφο της μεταβιβασμένης άδειας κυκλοφορίας, για να προχωρήσει στην ακύρωση του ασφαλιστηρίου και στην επιστροφή ασφαλίστρων.

Πως μπορώ να μεταφέρω το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος μου από κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρία;  Τι πρέπει να κάνω;
• Να ακυρώσετε το προηγούμενο ασφαλιστήριό σας, στέλνοντας το στην προηγούμενη ασφαλιστική σας εταιρία μαζί με μία συστημένη επιστολή ακύρωσης της ασφάλισης
• να κάνετε νέα αίτηση ασφάλισης

Αν αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου με καινούργιο ή άλλο μεταχειρισμένο τι πρέπει να κάνω το ασφαλιστήριο;
Άμεσα θα πρέπει να ασφαλίσετε εκ νεοαποκτηθέν αυτοκίνητο.
Κ παράλληλα να αποστείλετε στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σας το σώμα κ το σήμα της ασφάλισης από το αυτοκίνητο που αντικαταστήσατε για ακύρωση και επιστροφή

Τι σημαίνει ο όρος

Χρήση (Ε.Ι.Χ, Φ.Ι.Χ,, Φ.Ι.Χ Αγροτικό, Μοτοσικλέτα);
Είναι η χρήση του οχήματος, δηλαδή Επιβατικό Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ) ή Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ), Αγροτικό Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης (ανήκουν και τα πτηνοτροφικά, κτηνοτροφικά, μελισσοκομικά) και Μοτοσικλέτες (ανήκουν όλα τα δίκυκλα).

Ημερομηνία 1ης Κυκλοφορίας;
Πότε κυκλοφόρησε το όχημα στην Ελλάδα πρώτη φορά. Αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας. Στις νέου τύπου άδειες κυκλοφορίας είναι το σημείο (Β) στο τμήμα «στοιχεία οχήματος».

Μάρκα οχήματος;
Είναι το εργοστάσιο κατασκευής του οχήματος το οποίο αναγράφεται πάνω στην άδεια.

Αξία οχήματος;
Αφορά την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος, δηλαδή πόσο αξίζει εάν πουληθεί την συγκεκριμένη στιγμή το προς ασφάλιση όχημα.

Τύπος οχήματος;
Αφορά τον τύπο του οχήματος, δηλαδή απλό, sport, cabriole soft top, cabriole hard top, GT.

Υβριδικό όχημα;
Αφορά όχημα Υβριδικής τεχνολογίας, δηλαδή για να λειτουργήσει το όχημα χρησιμοποιεί και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

κάλυψη Ζημίας από Ανασφάλιστο όχημα;
Όταν έχουμε ζημία (τρακάρισμα) και την ευθύνη την έχει ο άλλος οδηγός ο οποίος είναι ανασφάλιστος τότε η δική μας η ασφαλιστική αναλαμβάνει να καλύψει την αποζημίωση του Ασφαλισμένου οχήματος έως το ποσό (ασφαλισμένο κεφάλαιο) που αναφέρεται στον πίνακα καλύψεων. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να απευθυνθούμε στο Επικουρικό κεφάλαιο το οποίο έχει τον χαρακτήρα της αντασφαλιστικής εταιρείας. Στην προκειμένη περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία μας κάνει εξυπηρέτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει δελτίο τροχαίας το οποίο να αναφέρει ότι ο υπαίτιος οδηγός στερείται ασφαλιστικής κάλυψης.

κάλυψη Ζημίας από Αστική Ευθύνη Κλέφτη;
Εάν κάποιος κλέφτης κλέψει το ασφαλισμένο όχημα και τρακάρει και φέρει ευθύνη στο τροχαίο ο κλέφτης τότε η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες στους τρίτους οι οποίοι είναι παθόντες.

κάλυψη Ζημίας από Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού;
Εάν υπάρχει θάνατος του οδηγού (κατόπιν τροχαίου ατυχήματος με το ασφαλισμένο όχημα) ή ολική-μερική ανικανότητα για εργασία, του οδηγού του ασφαλισμένου οχήματος τότε η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει α) στην περίπτωση του θανάτου τους νόμιμους κληρονόμους και β) στην περίπτωση της ολικής-μερικής ανικανότητας το ίδιο τον οδηγό.

Νομική Προστασία;
Η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει δικηγόρο και δικαστικά έξοδα για να διεκδικήσει ή να αποκρούσει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια υποθέσεις που αφορούν τροχαίο ατύχημα. Ο δικηγόρος είναι επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας.

Φροντίδα Ατυχήματος;
Όλο το 24ωρο ο ασφαλισμένος μπορεί να τηλεφωνήσει την στιγμή του ατυχήματος στην φροντίδα η οποία στέλνει άνθρωπο στον τόπο του ατυχήματος, συμπληρώνει τα έντυπα του φιλικού διακανονισμού-ζημίας, φωτογραφίζει τις συνθήκες του ατυχήματος και έτσι ο ασφαλισμένος δεν χρειάζεται να πάει στο γραφείο της ασφαλιστικής εταιρείας ή του ασφαλιστή για να υποβάλλει δήλωση ατυχήματος.

Οδική Βοήθεια Κατόπιν Ατυχήματος;
Παροχή οδικής βοήθειας μόνο κατόπιν ατυχήματος, δηλαδή πρόσκρουση, σύγκρουση, ανατροπή του ασφαλισμένου οχήματος. Τότε τηλεφωνεί ο οδηγός στην οδική βοήθεια και γίνεται μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο. Η κάλυψη δεν ισχύει σε περίπτωση βλάβης.

Προστασία Bonus Malus;
Εάν υπάρχει μία ζημία (τροχαίο ατύχημα) με ευθύνη του οδηγού του ασφαλισμένου οχήματος, τότε δεν αυξάνεται το ασφάλιστρο. Στην δεύτερη ζημία στο ίδιο έτος αυξάνεται το ασφάλιστρο.

Κάλυψη Αερόσακων Κατόπιν Ατυχήματος;
Όταν ανοίξουν οι αερόσακοι του ασφαλισμένου οχήματος μετά από τροχαίο συμβάν και ευθύνεται ο οδηγός του ασφαλισμένου οχήματος καλύπτονται οι ζημίες στους αερόσακους στο ασφαλισμένο όχημα έως το κεφάλαιο στον πίνακα καλύψεων.

Πυρός Οικοσκευής (οικοπροστασία);
Καλύπτεται για φωτιά το περιεχόμενο κατοικίας του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Αστική Ευθύνη Εντός Φυλασσόμενου χώρου;
Αστική Ευθύνη Έναντι τρίτων εντός φυλασσόμενων χώρων Καλύπτει την Αστική Ευθύνη προς τρίτους όταν το ασφαλισμένο όχημα βρίσκεται εντός φυλασσομένων χώρων δηλ γκαράζ, συνεργεία αυτοκινήτων, εκθέσεις αυτοκινήτων, προβλήτες.

Αστική Ευθύνη από την Μετάδοση Πυρκαγιάς σε Τρίτους;
Εάν καίγεται το δικό μας όχημα και μεταδοθεί πυρκαγιά σε άλλο όχημα ή άλλη περιουσία τότε καλύπτεται η ζημία έναντι του τρίτου. Βασική προϋπόθεση η ύπαρξη κάλυψης πυρός του ασφαλισμένου οχήματος.

Αστική Ευθύνη Κατά την Μεταφορά – Πορθμείου;
Καλύπτονται οι υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες που θα προξενήσει το ασφαλισμένο όχημα σε τρίτους κατά την μεταφορά του με καράβι – «Φέρυ μπόουτ».

κάλυψη Ζημίας από Θραύση Κρυστάλλων;
Καλύπτονται τα γυάλινα μέρη του αυτοκινήτου π.χ εμπρός-πίσω παρμπρίζ (ανεμοθώρακες) και πλαϊνά τζάμια των παραθύρων από ράγισμα ή σπάσιμο. Δεν καλύπτονται οι καθρέπτες του αυτοκινήτου και η ηλιοροφή.

κάλυψη Ζημίας από Πυρκαγιά;
Ζημίες που θα συμβούν στο ασφαλισμένο όχημα συνέπεια πυρκαγιάς, η πυρκαγιά θα προξενηθεί από βραχυκύκλωμα ή αυτανάφλεξη του αυτοκινήτου.

κάλυψη Ζημίας Πυρκαγιάς από Τρομοκρατικές Ενέργειες;
Καλύπτονται οι ζημίες πυρκαγιάς από τρομοκρατικές ενέργειες, δηλαδή όταν αναλαμβάνει την ευθύνη τρομοκρατική οργάνωση.

κάλυψη Ζημίας από Ολική Κλοπή;
Όταν κλαπεί όλο το αυτοκίνητο αναλαμβάνει να αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία τον ασφαλισμένο.

κάλυψη Ζημίας από Μερική Κλοπή;
Όταν κλαπούν μέρη του αυτοκινήτου η ασφαλιστική αναλαμβάνει να αποζημιώσει τον ασφαλισμένο.

Ζημίες Κατά την απόπειρα κλοπής;
Καλύπτονται οι ζημίες που προξενεί ο κλέφτης κατά την απόπειρα της κλοπής του Αυτοκινήτου σας έως το κεφάλαιο που αναφέρεται στον πίνακα καλύψεων.

κάλυψη Ζημίας από Κλοπή Ηχο συστήματος;
Καλύπτεται το ράδιο-cd του αυτοκινήτου μετά από κλοπή έως το κεφάλαιο που αναφέρεται στον πίνακα καλύψεων.

κάλυψη Ζημίας από Καιρικά - Φυσικά Φαινόμενα;
Καλύπτονται οι ζημίες στο ασφαλισμένο όχημα από καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρα, χιονοστιβάδα, καταιγίδα, θύελλα.

Ζημίες από Απεργίες, Οχλαγωγίες, Διαδηλώσεις, Πολιτικές Ταραχές;
Ζημίες στο ασφαλισμένο όχημα που θα προκληθούν από Απεργίες, Οχλαγωγίες, Διαδηλώσεις, Πολιτικές Ταραχές.

Ενοικίαση Οχήματος για Ζημίες από Πυρκαγιά και Ολική - Μερική Κλοπή;
Δίνεται ενοικιαζόμενο όχημα στον ασφαλισμένο για να κυκλοφορεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, το οποίο πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία. Όταν επέλθουν οι ζημίες όπως πυρός, ολική-μερική κλοπή.

Ίδιες ζημίες του Ασφαλισμένου Οχήματος;
Καλύπτονται οι υλικές ζημίες που προξενούνται στο ασφαλισμένο όχημα μετά από πρόσκρουση, σύγκρουση, ανατροπή.

Κακόβουλη Βλάβη Συνέπεια Ιδίων Ζημιών;
Καλύπτονται οι υλικές ζημίες που προξενούνται στο όχημα από κακόβουλη βλάβη.

Απαλλαγή Ιδίων Ζημιών;
Η ασφαλιστική εταιρεία απαλλάσσεται να αποζημιώσει τον ασφαλισμένο για το ποσό που ορίζεται ως απαλλαγή, π.χ. εάν το σύνολο της αποζημίωσης είναι 1000 € και η απαλλαγή είναι 300 € τότε ο ασφαλισμένος θα πάρει 700 €. Η απαλλαγή βρίσκεται – υπάρχει πάντα στην κάλυψη των ιδίων ζημιών.

Αντικατάσταση Οχήματος για ζημίες από Πυρκαγιά, Ολική – Μερική Κλοπή ή Μικτή;
Δίνεται ενοικιαζόμενο όχημα στον ασφαλισμένο για να κυκλοφορεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, το οποίο πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία. Όταν επέλθουν οι ζημίες όπως πυρός, ολική-μερική κλοπή.

Πλήρης Οδική Βοήθεια;
Σε περίπτωση ακινησίας του οχήματος από βλάβη ή τροχαίο ατύχημα μεταφέρεστε στην έδρα, που αναγράφετε στην άδεια κυκλοφορίας

σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε  210 98.88.888

 

Blog webekm.com the ekm.

Download from BIGTheme.net free full premium templates

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία.
Πληροφορίες ΟΚ Απόρριψη